Praet is opgelucht: ''Ik was de voorbije weken toch een beetje ongerust''

Praet is opgelucht: ''Ik was de voorbije weken toch een beetje ongerust''

24-08-2016 07:50

Dennis Praet trekt naar Sampdoria. Het is enkel nog wachten op de officiële bevestiging van Anderlecht en de Italiaanse club. De hoofdpersoon trainde al mee en gaf een afscheidsinterview in La Dernière Heure.

Het was een publiek geheim dat Praet deze zomer naar het buitenland zou gaan. Een transfer liet echter redelijk lang op zich wachten. Dat zorgde toch voor enige onrust bij de 22-jarige middenvelder. "Ik was de voorbije weken toch een beetje ongerust, want ik dacht dat mijn transfer veel sneller zou worden afgerond", zo zegt hij woensdag in de Waalse krant.

De onderhandelingen tussen beide clubs hielden lang aan, mede omdat Anderlecht de vraagprijs niet of nauwelijks liet zakken. Naar verluidt is Sampdoria uiteindelijk bereid geweest om tussen de acht en tien miljoen euro voor Praet te betalen. 

"Dat is veel geld voor een speler met een contract van nog slechts één jaar. Het is mooi dat Sampdoria deze inspanning heeft gedaan. Dat bewijst dat ze me echt willen'', aldus een tevreden Praet.

Henriksen
Anderlecht heeft Henriksen ondertussen op het oog als opvolger van Praet. Eerder nam de club via een tussenpersoon al contact op met AZ over de Noor en volgens De Telegraaf heeft de Belgische club vijf miljoen euro over om de middenvelder los te weken in Alkmaar.