Sels ziet grootste concurrent vertrekken: 'Akkoord tussen Ajax en Newcastle'

Sels ziet grootste concurrent vertrekken: 'Akkoord tussen Ajax en Newcastle'

24-08-2016 07:16

Matz Sels ziet met Tim Krul zijn grootste concurrent vertrekken. De Nederlandse doelman is op weg naar Ajax. Volgens De Telegraaf heeft de club in de aanloop naar het Champions League-duel met Rostov een akkoord bereikt over de huur van Krul.

De 28-jarige doelman komt voor één seizoen over van Newcastle United, waar hij tegelijkertijd zijn contract verlengt tot medio 2018. Dit was een voorwaarde van de Engelse club voor een Ajax-transfer, omdat Krul anders volgend jaar zomer transfervrij kan vertrekken. Voor de goalie wordt het zijn debuut in de Eredivisie, nadat hij op zijn zeventiende al naar Newcastle vertrok.

De 28-jarige Krul maakte in 2006 zijn debuut voor The Magpies en was vanaf het seizoen 2010/11 de eerste keus onder de lat. De achtvoudig Oranje-international raakte vorig seizoen langdurig geblesseerd aan zijn kruisband, waardoor Newcastle United deze zomer besloot om Sels voor 6,5 miljoen euro over te nemen van AA Gent. Onze landgenoot krijgt het vertrouwen van coach Rafael Benitez. Krul hoefde zodoende niet meer te rekenen op veel speelminuten en trekt daarom nu tijdelijk naar Ajax.