Hasi en Odjidja sturen Warschau voor het eerst in 20 jaar naar Champions League

23-08-2016 23:05

Besnik Hasi heeft bij Legia Warschau zijn vel gered door de Poolse club naar de Champions League te coachen. Vadis Odjidja stond in de basis en hielp mee aan het 1-1 gelijkspel. Dat was voldoende na de 0-2 uit de heenwedstrijd.

Besnik Hasi stond bij Warschau dicht bij zijn ontslag met 6 op 18, verlies in de supercup en uitschakeling in de Poolse beker. De loting in de Champions League was echter aan zijn kant. De Ieren van Dundalk hadden dan wel BATE Borisov uitgeschakeld in de voorronde, in de heenwedstrijd toonden ze zich niet echt een waardige tegenstander.

'De belangrijkste wedstrijd in 20 jaar voor het Poolse voetbal' begon allesbehalve goed. Robbie Benson scoorde na 19 minuten de 0-1 voor Dundalk. Als Adam Hloušek in de tweede helft zijn tweede gele kaart krijgt, beginnen ze bij Leagia Warschau toch te beven. De Polen houden stand en Odjidja stuurt in de slotminuten Michal Kucharczyk diep: 1-1 en Warschau naar de poulefases van de Champions League.