Nainggolan en AS Roma niet naar Champions League na twee rode kaarten

23-08-2016 22:54

AS Roma zal dit seizoen niet deelnemen aan de Champions League. De Romeinen kregen een zware 0-3 nederlaag te verwerken van Porto en dropen beschaamd af.

AS Roma had in Porto 1-1 gespeeld en had dus in eigen huis genoeg aan 0-0. Toch zeiden de Italianen vooraf voluit voor een doelpunt te gaan. Na een vroege tegengoal van Felipe voor Porto sloegen de stoppen door bij Daniele De Rossi. Hij kreeg dan ook terecht rood na 39 minuten. Trainer Luciano Spalletti greep in en bracht nog voor de rust Emerson in.

Diezelfde Emerson pakte vlak na rust echter ook rood na een schandalige overtreding. Daardoor begon AS Roma risicovoller te spelen en dat pakte niet goed uit voor doelman Wojciech Szczęsny. Hij kreeg van Miguel Layun en Jesus Corona nog twee doelpunten te slikken. Met 0-3 is AS Roma uitgeschakeld en gaat FC Porto naar de Champions League.