Ploegmaat loopt niet hoog op met kersverse aanwinst: Benteke is Messi niet

Ploegmaat loopt niet hoog op met kersverse aanwinst: "Benteke is Messi niet"

23-08-2016 20:33

Crystal Palace heeft Christian Benteke uit zijn lijden verlost bij Liverpool. Maar het ziet er naar uit dat onze landgenoot op een nieuwe clash afstormt. Kersverse ploegmaat Damien Delaney lijkt namelijk niet echt onder de indruk van Benteke, die dinsdag zijn debuut maakt voor Crystal Palace tegen Blackpool in de League Cup. 

"Benteke is Messi niet. Het is een goeie speler, maar het is niet zo dat hij met de bal aan de haal gaat en er flitsende dingen gaat mee doen", begint de 35-jarige Ier zijn relaas in de London Evening Standard. Delaney vindt dat er in het team al iemand rondloopt met het profiel van Benteke. "We moeten ervoor zorgen dat er voorzetten komen, dat hij aanvoer krijgt. Hij heeft presence in de zestien, maar dat heeft Connor Wickham ook. Het wordt tijd dat we stoppen met praten en in plaats daarvan wedstrijden gaan winnen."

Crystal Palace rekent alvast op de doelpunten van Benteke. De Engelse club staat momenteel op een negentiende plek in de Premier League. Voor alle duidelijkheid, de competitie is nog maar pas op gang getrapt. Voor Benteke is dit een unieke kans om de criticasters lik op stuk te geven. Wordt vervolgd dus.