Entourage Casteels hekelt uitspraken van stiefvader Bailey

Entourage Casteels hekelt uitspraken van stiefvader Bailey

23-08-2016 13:56

De entourage van Koen Casteels is helemaal niet opgezet met de uitspraken van Craig Butler, de stiefvader en manager van Genk-speler Leon Bailey. Die dreigde met het gebruik van de wet '78. "Net zoals Casteels", klonk het. Maar dat heeft de doelman nooit gebruikt.

Casteels werd net als Steven Defour aangehaald als voorbeeld. Zo zou de doelman die wet gebruikt hebben om een overgang naar Duitsland te forceren. Dat hekelt de clan-Casteels. Via een communiqué ontkent manager Nico Vaesen de uitspraken van Butler. "Telkens wanneer een voetballer ermee dreigt om de wet van 24 februari 1978 te gebruiken, met betrekking tot arbeidsovereenkomst van een betaalde sportbeoefenaar, tegen KRC Genk, wordt de heer Casteels als voorbeeld aangehaald", klinkt het.

"Hij wenst dan ook uitdrukkelijk duidelijk te maken dat zijn overgang naar TSG 1899 Hoffenheim het gevolg was van directe onderhandelingen die uiteindelijk resulteerden in een transferbedrag van 1,2 miljoen euro. Er is dus nooit sprake geweest van een verbreking van het contract tussen Casteels en KRC Genk", aldus Vaesen.