'Kebano wordt ploegmaat van Odoi, dinsdag medische testen'

'Kebano wordt ploegmaat van Odoi, dinsdag medische testen'

23-08-2016 07:01

Neeskens Kebano ondergaat dinsdag medische testen bij Fulham, meldt Het Nieuwsblad. Als de Congolese Fransman die zonder problemen doorkomt, kan hij zijn krabbel zetten onder een meerjarig contract bij de Engelse tweedeklasser. Genk doet een gouden zaak, Fulham legt 4,5 miljoen euro op tafel en betaalt nog eens één miljoen euro als het promoveert naar de Premier League.

Genk nam de aanvallende middenvelder een jaar geleden over van Charleroi voor een som tussen de 2,5 en vier miljoen euro. De Limburgers maken dus winst op Kebano, die de hoge verwachtingen nooit helemaal kon inlossen. In 45 partijen kwam de Fransman aan negen doelpunten en zes assists. Het spel in het Championship, dat snel op en neer gaat, zou beter bij hem moeten passen. Op Craven Cottage wordt hij ploegmaat van Denis Odoi.

Genk gaat sowieso op zoek naar een vervanger. De nieuwe man moet vooral scorende vermogen kunnen brengen vanuit de tweede lijn, want dat doet de Spanjaard Alejandro Pozuelo te weinig. Ruslan Malinovskyi zal opnieuw een seizoen gehuurd worden, maar hij is pas tegen de winterstop fit.