'Ajax gaat nieuwe poging ondernemen om Bailey binnen te halen'

'Ajax gaat nieuwe poging ondernemen om Bailey binnen te halen'

22-08-2016 09:09

Ajax geeft Leon Bailey van Racing Genk nog niet op, meldt Voetbal International. Dit ondanks de stevige vraagprijs van de Limburgers. Genk zet in op een bedrag van 20 miljoen euro, terwijl Ajax al 11 miljoen euro bood. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 15 miljoen euro.

7VI meldt dat Bailey nog altijd bovenaan de wensenlijst staat bij Ajax. De Jamaicaan zou volgens die bron zelf openstaan voor een overstap naar Amsterdam, terwijl Genk de aanvaller graag nog een jaar extra in België wil houden bij een transfer. Ajax ziet in Bailey een echte kwaliteitsinjectie voor de voorhoede en geeft de hoop op een zomerse deal nog niet op. Daarvoor heeft de club nog tien dagen.

De wens is alleen maar groter geworden na het dramatische optreden tegen Willem II, stelt het voetbalblad. Craig Butler, de vader en zaakwaarnemer van Bailey, liet al weten dat er mogelijkheden zijn voor een transfer. De Wet van 1978 kan uitkomst bieden, maar het is de vraag of Bailey en zijn entourage die weg echt wil bewandelen.