Zwak Lokeren mist twee strafschoppen en legt Genk geen strobreed in de weg

21-08-2016 19:41

KRC Genk heeft Lokeren makkelijk opzij gezet. De Limburgers wonnen simpel met 0-3 op Daknam. Mbwana Samatta zorgde voor twee doelpunten, Leon Bailey nam de derde voor zijn rekening. De drie goals werden telkens gemaakt op assist van Alejandro Pozuelo

Lokeren kon een half uur standhouden, maar dan besliste Genk om het gaspedaal in te duwen. Op vier minuten tijd zorgde het duo Pozuelo-Samatta voor een dubbele voorsprong, met de Tanzaniaan telkens als afwerker. Kort na rust was het helemaal over voor de thuisploeg, toen de Spaanse middenvelder Bailey de 3-0 aanbood.

Dan kreeg Mijat Maric nog voor het uur tot tweemaal toe de uitgelezen kans om Lokeren opnieuw in de wedstrijd te brengen. De Zwitserse verdediger, nochtans een specialist, faalde binnen de vijf minuten twee keer vanop de stip. Genk dankte doelman Marco Bizot en na de tweede gele kaart voor Sergiy Bolbat konden de Limburgers de wedstrijd makkelijk uitspelen.

Genk pakt zo zijn tweede zege en springt naar plaats vijf in het klassement. Lokeren blijft achter met 3 op 12 en staat dertiende.