Union en Lierse missen kans om gedeeld leider met Lommel United te worden

21-08-2016 14:43

Union SG en Lierse hebben de kans gemist om naast Lommel United aan de leiding te komen staan. Beide teams deelden de punten in een aantrekkelijk schouwspel. Het werd 2-2.

De eerste minuten had weinig om aan te zien. Lierse domineerde wel, maar kansen kwamen er niet. Na zeventien minuten voetballen kon er toch gevierd worden bij de Pallieters. Sabir Bougrine scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Hij kreeg daarbij wel wat hulp van een onzekere doelman Anthony Sadin.

Lierse kon niet lang genieten van de voorsprong. Nog geen tien minuten later zorgde Yannick Aguemon voor de gelijkmaker. Dat was ook de ruststand. Na de pauze kwam Union vinniger uit de kleedkamers. Het dwong een pak kansen af én een doelpunt. Freddy Mombongo zorgde na een uur voetballen voor de 2-1. De winst was echter niet binnen. Een kwartier voor tijd maakte Manuel Benson er 2-2 van.

Door het gelijkspel tussen Lierse en Union staan beide clubs nu op een gedeelde tweede plaats. Lommel United, dat vrijdag won van Royal Antwerp FC, blijft alleen leider.