Het spel is nog niet zo goed, we moeten het vooral van de counter hebben

"Het spel is nog niet zo goed, we moeten het vooral van de counter hebben"

21-08-2016 11:28

KV Oostende behaalde zaterdagavond een 1-1-gelijkspel bij Zulte Waregem. Na twee overwinningen en een nederlaag komt de kustploeg zo op zeven punten na vier speeldagen. Een puntentotaal waar middenvelder Michiel Jonckheere best mee kan leven.

Jonckheere startte in de basis aan de partij en werd ruim een kwartier voor het einde naar de kant gehaald. "We zijn tevreden met dit resultaat, want op basis van het spel verdiende Zulte Waregem zeker een punt", klonk zijn reactie bij Sporza. "Voor de rust hadden we het echter kunnen afmaken, met kansen voor Antunes en El Ghanassy."

"We hebben al vijf punten meer dan vorig seizoen, dat is alvast positief", verkondigde Jonckheere. Vorig seizoen haalde KVO in de vier zelfde duels (thuis tegen Club Brugge en Royal Excelsior Moeskroen, op verplaatsing bij KRC Genk en Zulte Waregem) zelfs maar één op twaalf. "Ons voorlopige parcours is goed. Bovendien gaan we nog groeien. We moeten nu wel volgende week thuis winnen van Waasland-Beveren."

Moeite om het spel te maken
De middenvelder ziet nog werkpunten. "Het spel is nog niet altijd even goed, we moeten het vooral van de counter hebben. We kwamen vroeg 1-0 voor en dan ga je sowieso meer op de counter spelen. Wij hebben wapens op de counter en zijn zo in de eerste helft twee à drie keer gevaarlijk geweest. Daarnaast scoren we nog wat te moeilijk. We zijn nog niet efficiënt genoeg, al creëren we wel kansen, dat is het belangrijkste."