Zulte Waregem blijft leider na hard bevochten gelijkspel tegen KVO

20-08-2016 22:22

De West-Vlaamse derby tussen Zulte Waregem en KV Oostende is geëindigd op een 1-1 gelijkspel. Beide clubs kregen voldoende kansen om te winnen. Meer dan één keer scoren zat er echter niet in. Zulte Waregem blijft wel leider in de competitie.

De bezoekers begonnen het best aan de partij. Na vijf minuten kon er al gevierd worden. Yassine El Ghanassy zette zijn bewaker in de wind en bediende Adam Marusic. Die bedankte door een doelpunt te scoren. Zulte Waregem probeerde te reageren en konden meermaals voor gevaar zorgen.

KVO had het moeilijk, maar kreeg net voor rust nog de beste kansen. Antunes en El Ghanassy vergaten echter te scoren. De tweede helft was nog maar tien minuten ver of er kon gevierd worden. Nu was het de thuisploeg dat de handen in de lucht mocht steken. Mbaye Leye - wie anders - maakte de gelijkmaker.

Zulte Waregem was duidelijk vinniger aan de partij begonnen. Dat resulteerde ook in wat kansen. Yves Vanderhaeghe kon het niet meer aanzien en werd meermaals boos op zijn eigen spelers. Zowel KVO als Zulte Waregem probeerden nog te scoren, maar het bleef uiteindelijk bij een 1-1-gelijkspel.

Door het gelijkspel blijft Zulte Waregem de leider in de competitie. Enkel Anderlecht, dat zondag tegen Eupen speelt, kan nog naast Essevee komen te staan. KV Oostende springt over Club Brugge naar de vierde plek.