Van Buyten zet coach Ferrera op het kapblok: Wij zijn niet tevreden

Van Buyten zet coach Ferrera op het kapblok: "Wij zijn niet tevreden"

19-08-2016 08:02

Yannick Ferrera heeft een heel lastige opdracht. De trainer van Standard moet de ploeg op de rails krijgen, ook al heeft hij nauwelijks inspraak op de samenstelling van de A-kern. Daniel Van Buyten heeft daar weinig begrip voor.

Van Buyten neemt geen blad voor de mond in Het Laatste Nieuws. De Waalse derby tegen Charleroi moet vrijdagavond gewonnen worden. "Je kan niet zeggen dat ons parcours heel positief is. Speelt de trainer 'voor zijn kop'? Dat ga ik niet zeggen. Maar we willen betere resultaten. Ik denk dat de trainer zelf ook niet tevreden kan zijn met de resultaten tot nu toe."

De kritiek dat er te weinig kwaliteit is veegt hij van tafel. "Ja, we hebben genoeg kwaliteit. We hadden kunnen winnen in de Supercup tegen Club Brugge, de landskampioen. We hadden moéten winnen. Als je dat kan, heb je genoeg kwaliteit. Maar we gaan nog versterking proberen te halen, want we willen nog beter worden en meer doen dan de top zes halen."

In een interview met Sport/Voetbalmagazine was Ivan Santini deze week bijzonder hard voor het bestuur. Van Buyten reageert laconiek. "Als bestuur van een voetbalclub moet je altijd twee doelen hebben: gezond zijn én voor prijzen gaan. Zaken doen, is belangrijk. Sinds wij hebben overgenomen, is Standard financieel weer gezond. Daar is hard aan gewerkt. Maar zes maanden nadat ik begonnen ben, hebben we ook een prijs gepakt. Santini moet dat weten, want hij was erbij toen we de beker wonnen. Hoeveel jaar was het alweer geleden dat Standard nog eens een prijs pakte?"