Belangrijke figuren van Charleroi en Club kunnen het goed met elkaar vinden

Belangrijke figuren van Charleroi en Club kunnen het goed met elkaar vinden

17-08-2016 12:27

Bart Verhaeghe en Mehdi Bayat hebben zich in korte tijd opgewerkt tot twee belangrijke figuren in de Belgische voetbalwereld. De twee werken momenteel samen bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Die samenwerking lijkt ook vlot te verlopen. 

Verhaeghe heeft de reputatie de dingen nogal stevig aan te willen pakken. Zo ziet Bayat het helemaal niet. "Ik ben zeer aangenaam verrast door zijn karakter, zijn houding en zijn competenties. Hij kan zich ontzettend goed omringen. Binnen de voetbalbond wil hij professionalisme brengen", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Maar omdat hij iemand is die de instituten respecteert, wil hij daar niet alleen mee aankomen. Hij, de Vlaming. En als het toeval wil dat er ook een jonge Franstalige opgang maakt, eentje die ook graag werkt", aldus Bayat.

De algemeen directeur van Charleroi vindt dat hij samen met Verhaeghe al goed werk heeft geleverd bij de Bond. "Het klinkt een beetje verwaand, maar ik denk dat de relatie tussen amateurs en profs op de bond nog nooit zo goed was. Of het nu Verhaeghe is, of ik, wij respecteren wat er staat. Wij gaan niet te keer als bulldozers", klinkt het.