Topclubs moeten niet vrezen voor KV Oostende: Ik geloof er niet in

Topclubs moeten niet vrezen voor KV Oostende: "Ik geloof er niet in"

16-08-2016 15:54

Marc Coucke probeert KV Oostende op te waarderen tot een Belgische topclub. Het stadion werd al opgefrist en omgedoopt tot de Versluys Arena. Volgens Jacques Sys betekent dat niet dat KVO al moet denken aan een status als topclub.

Sys, hoofdredacteur bij Sport/Voetbalmagazine, gelooft niet dat KVO zich nu al kan meten met de topclubs. "De club hoopt natuurlijk op een boost, maar we moeten realistisch blijven: met een stadion van 8400 plaatsen en met de beperking van de ligging aan zee -kabeljauwen komen niet naar de voetbal kijken, placht ex-voorzitter Eddy Vergeylen altijd te zeggen- ga je nooit een topclub kunnen uitbouwen."

"Het stadion is vernieuwd, één tribune kwam er bij en enkele mankementen werden weggewerkt, maar is geen nieuwe tempel. De sfeer is er wel top, puur volksvermaak, geënt op het enthousiasme van Coucke. Hij zorgt ervoor dat de supporters tevreden zijn en dat er met zijn geld goed sportief beleid wordt gevoerd."

"Oostende stelde een mooi team samen, waarbij verschillende pionnen inwisselbaar zijn, zonder kwaliteitsverlies te lijden. Ook een dikke pluim voor het trainersduo Yves Vanderhaeghe - Adnan Custovic. Custovic verricht als T2 blijkbaar zeer goed werk in de schaduw, zo verneem ik. Maar de echte top, neen, daar geloof ik niet in."