'Middenvelder Kortrijk moet vertrek van Jali bij KV Oostende opvangen'

'Middenvelder Kortrijk moet vertrek van Jali bij KV Oostende opvangen'

16-08-2016 12:52

KV Oostende wil bij een vertrek van Andile Jali nog een nieuwe middenvelder aantrekken. Daarbij zoekt het voornamelijk in de Belgische competitie. Eén van de namen op het lijstje is die van Birger Verstraete.

KV Oostende lijkt al te willen anticiperen op een vertrek van Jali. De Zuid-Afrikaanse international kan naar de Engelse The Champions vertrekken. Als hij besluit om de club te verlaten, haalt KVO een vervanger. Volgens Het Nieuwsblad wordt dat Verstraete. Yves Vanderhaeghe kent de middenvelder maar al te goed. Hij was diegene die de 22-jarige middenvelder bij KV Kortrijk aantrok.

Verstraete is daarenboven een Oostendenaar en zou vaak komen kijken in de Versluys Arena. Zijn stiefvader is er ook jeugdtrainen en zijn moeder werkt voor het weireldploegsje van Marc Coucke. Zo kan Oostende een Kortrijks clubje worden met de transfers van Vanderhaeghe, Adam Marusic, Zarko Tomasevic en Brecht Capon. Niet enkel KVO toont overigens interesse in Verstraete. Ook Standard zou de middenvelder graag overnemen.