Daems ziet het even niet zitten: Zo zijn we degradatiekandidaat nummer één

Daems ziet het even niet zitten: "Zo zijn we degradatiekandidaat nummer één"

16-08-2016 11:30

Het gaat niet goed met KVC Westerlo. De Kempense club heeft nog maar één puntje gepuurd uit drie wedstrijden, zaterdag verloor het thuis van concurrent Eupen. Coach Bob Peeters zit (bij wijze van spreken) met de handen in het haar.

Peeters zag hoe zijn ploeg werd overklast door promovendus Eupen. "We werden overlopen op de flanken. Eupen was sneller en technischer dan ons. Gelukkig gingen we maar met één doelpunt verschil de rust in. Ik stuurde nog bij en na de gelijkmaker dacht ik nog even dat het kon, maar bij het tweede doelpunt gaven de centrale verdedigers elkaar geen rugdekking", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

De richtlijnen van Peeters werden niet opgevolgd, maar algemeen lijkt er gewoon te weinig kwaliteit in de kern te zitten. Zeker na het vertrek van Frédéric Gounongbe en Jens Cools lijkt de spoeling overal dun. "Elke week loopt er wel iets mis en maakt iemand een foutje. Of er dan iets bij moet komen? Dat zullen we intern bespreken."

Ervaren rot Filip Daems ergert zich ook aan de makke prestaties van zijn team. "Of we te weinig kwaliteit hebben? Als we zo voetballen wel. Volgens de analisten zijn we degradatiekandidaat nummer één, op deze manier hebben we ze gelijk gegeven. Op onze goal na hebben we geen enkele kans gecreëerd."