Ex-speler Westerlo trapt na: In Nederland kijken trainers niet naar leeftijd

Ex-speler Westerlo trapt na: "In Nederland kijken trainers niet naar leeftijd"

16-08-2016 09:40

Arno Verschueren (hoopt bij NAC Breda te laten zien wat hem in België nog niet gelukt is. De negentienjarige middenvelder vertrok deze transferperiode bij Westerlo. Hij gaat in Nederland bij NAC Breda aan de slag. Daar wil hij iets tonen. 

"In Nederland kijken trainers niet naar leeftijd, in België wel", zegt Verschueren in BN DeStem. "Een groot verschil. Bij ons is het moeilijk voor jonge spelers om door te breken, omdat ze niet snel een kans krijgen. Dat duurt langer."

"Mij is hier geen basisplaats beloofd", vervolgt Verschueren, die vorig seizoen nog voor De Kemphanen uitkwam. "Ik zal moeten knokken voor mijn plek. Drie jaar is een mooie tijd. Dat is een bewuste keuze. Bij Westerlo heb ik kennisgemaakt met het profvoetbal, bij NAC wil ik uitgroeien tot een volwassen en volwaardige profspeler."

"In de winter heb ik contact gehad met NAC. Daarna ben ik de club intensief gaan volgen. Met name tijdens de eindronde waarin ze voor promotie speelden. Voor is dit nu de beste optie, omdat ik bij Westerlo niet aan spelen kwam", besluit het talent.