Zebra's en Buffalo's houden elkaar na negentig minuten in evenwicht

13-08-2016 19:50

Vrijdag liet titelkandidaat Anderlecht punten liggen op Stayen (0-0). Zaterdag volgde AA Gent dat voorbeeld. Bij Charleroi kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Een dominant AA Gent kwam verdiend op voorsprong. Op links zette Kenny Saief zich goed door en legde daarna perfect terug tot bij Renato Neto. Met een gekraakt schot in de benedenhoek nam hij in de 58e minuut Nicolas Penneteau te grazen.

Lang konden de bezoekers niet van hun voorsprong genieten. Twaalf minuten na de openingsgoal bracht David Pollet de stand weer in evenwicht. Met het hoofd trof de ex-Buffalo raak.

Aan de stand veranderde er - ondanks enkele kansen – nadien niets meer. AA Gent claimde in de slotfase nog tevergeefs een strafschop. Door het gelijkspel verliest Charleroi het maximum van de punten. Met zeven punten blijft het voorlopig – net zoals Anderlecht – leider. Gent telt na drie speeldagen vijf punten.