Sindsdien weet Ferrera dat elke dag op Sclessin zijn laatste kan zijn

"Sindsdien weet Ferrera dat elke dag op Sclessin zijn laatste kan zijn"

12-08-2016 08:48

Vorig seizoen haalde Yannick Ferrera Standard uit het slop. Met de Rouches won hij de Beker van België. Toch ligt hij in Luik nog altijd onder een vergrootglas. Dat stelt Peter Vandenbempt.

"Ferrera weet al sinds de dag na de gewonnen bekerfinale met zekerheid dat zijn sportieve bazen hem niet lusten. Terwijl Ferrera zat na te genieten van de eerste grote triomf kreeg hij telefoon van een man die vertelde dat Mircea Rednic de week voordien door het sportieve beleid van Standard gevraagd was om er vanaf juni trainer te worden en al op zoek was naar een assistent", schrijft de journalist in Sportwereld.

"De bekerwinst heeft dat plan (tijdelijk) gekelderd. Een jonge coach, relatief goedkoop en met nog twee jaar contract, die net de beker gewonnen heeft en de club zo verzekerd heeft van Europees voetbal tot december, die wil Venanzi niet ontslaan. Zeer terecht uiteraard. Maar sindsdien weet Ferrera dat elke dag op Sclessin zijn laatste kan zijn."

"Dat er wellicht binnen de club niet enkel gejuicht, maar ook gevloekt is bij de late gelijkmaker van Legaer in Westerlo. En dat zijn tegenstanders reikhalzend uitkijken naar de maand die komt, met duels tegen Zulte Waregem, Charleroi, Club Brugge en RC Genk. Voor een trainer die weet dat hij zich geen fouten kan permitteren, is dat bepaald een nachtmerrie."