OFFICIEEL: Biebauw laat Club links liggen en gaat trapje lager aan de slag

OFFICIEEL: Biebauw laat Club links liggen en gaat trapje lager aan de slag

11-08-2016 16:05

Wouter Biebauw heeft een keuze gemaakt over zijn toekomst. Club Brugge zag wel wat in de ervaren doelman als back-up voor Ludovic Butelle, maar die verkiest een terugkeer naar het oude nest. Biebauw ruilt KV Oostende namelijk voor KSV Roeselare. 

Op de eigen website kondigt Roeselare de komst van haar nieuwe doelman aan. Volgens Het Laatste Nieuws tekende Biebauw op Schiervelde een contract tot 2020. Zaterdag zou hij al kunnen debuteren op de Bosuil, waar Roeselare Royal Antwerp FC in de ogen kijkt. Voor de 32-jarige keeper voelt het ongetwijfeld aan als thuiskomen. Als jonge knaap hielp hij Roeselare mee aan promotie naar de hoogste klasse.

Biebauw stond de voorbije jaren op de loonlijst van KV Oostende. Aan de kust fungeerde hij echter voornamelijk als back-up voor Didier Ovono. Club Brugge vond hem de ideale kandidaat om met Sebastien Bruzzese te strijden om een plekje als nummer twee in de keepershiërarchie. Op stage in Nederland polste de landskampioen al eens bij Biebauw, blijkbaar tevergeefs.