'Anderlecht moet Lombaerts vergeten door financiële opdoffer'

'Anderlecht moet Lombaerts vergeten door financiële opdoffer'

11-08-2016 07:47

Anderlecht heft zijn zinnen gezet op Nicolas Lombaerts als nieuwe linksvoetige centrale verediger, maar het dossier blijft aanslepen. Zenit St.-Petersburg gaat niet akkoord met het bod van 2,5 miljoen euro. Door de uitschakeling voor de Champions League loopt Anderlecht veel geld mis, centen die het nodig heeft voor deze transfer.

De kwalificatie voor de Champions League had Anderlecht verzekerd van minstens vijf miljoen euro, maar zover komt het dus niet. Paars-wit deed al voor 13,5 miljoen euro aan inkomende transfers en moet dus eerst iemand verkopen voor het Lombaerts kan aantrekken, weet La Dernière Heure. Steven Defour, Dennis Praet en Stefano Okaka zouden voor de nodige miljoenen kunnen zorgen, al is het wachten op een doorbraak.

Lombaerts moet in de defensie de ontgoochelende Bram Nuytinck vervangen. Om plaats te maken zou ook Kara Mbodji kunnen verkochten worden - de Senegalees zou op een transfer azen - maar Sebastien De Maio haalt voorlopig niet gewenste niveau en dus mag de ex-Genkenaar voorlopig niet weg.