Beenharde kritiek voor bestuur: Standard heeft de zwakste kern in 30 jaar

Beenharde kritiek voor bestuur: "Standard heeft de zwakste kern in 30 jaar"

09-08-2016 10:08

Standard is op papier niet slecht begonnen aan het nieuwe seizoen, het haalde een vier op zes. Het was 'maar' tegen Westerlo en STVV, maar vorig seizoen gingen beide matchen verloren. Jacky Mathijssen is echter niet overtuigd: hij vindt de kern van Standard archislecht. 

In zijn analyse in Het Belang Van Limburg geeft hij aan dat Standard dringend versterking nodig heeft, voor zover dat nog helpt. Met deze spelersgroep zal het in ieder geval niet lukken, vindt hij. "Ik vrees voor Standard, waar Ferrera moet werken met de kwalitatief zwakste kern in 30 jaar. Ik benijd hem niet. Dan wordt ook nog Santini ten gelde gemaakt en worden verschillende spelers naar de B-kern gezet", aldus Mathijssen.

Mathijssen denkt ook dat de trainer zelf weet dat hij met een bijzonder matige kern moet werken. "Ferrera was terecht allesbehalve euforisch na de zege tegen STVV, die er kwam na een strafschopcadeau en een eigen doelpunt. Om maar te zeggen dat Standard zondag voor een loodzware opdracht staat tegen Zulte Waregem", aldus Mathijssen.