Als we nog iets beter presteren dan tegen Standard, dan zijn we een goede ploeg

"Als we nog iets beter presteren dan tegen Standard, dan zijn we een goede ploeg"

07-08-2016 11:33

Zondagmiddag keert Bob Peeters met KVC Westerlo terug naar zijn vorige werkgever, Sporting Lokeren. Met vertrouwen, want de Kemphanen leverden afgelopen weekend een sterke prestatie af tegen Standard Luik, dat pas in de absolute slotfase een puntje uit de brand kon slepen in het Kuipje.

Op de website van Westerlo blikt Peeters nog eens terug. "We krijgen de kans op 3-1, maar die maken we niet. Ik was wel aangenaam verrast door het niveau dat we op de mat hebben gebracht. Dat geeft ons vertrouwen naar de toekomst toe. De eerste helft waren we zeer dominant, al gaven we ook wel te makkelijk een doelpunt weg. Maar we mogen zeker niet ontevreden zijn.”

Met een verplaatsing naar Daknam wacht de trainer en zijn manschappen opnieuw een taaie opdracht. "Op Lokeren is het nooit makkelijk", vindt Peeters. "Ze zullen nog gemotiveerder zijn nu ze hun vorige match hebben verloren. Maar alles ligt bij ons, als we kunnen herhalen wat we tegen Standard deden en dat nog iets beter doen, dan zijn wij een goede ploeg."

Gevaar op stilstaande fases
Westerlo moet vooral uitkijken bij spelhervattingen. "De Sutter en Coelho zijn twee mensen die scorend vermogen hebben. Ze zijn bovendien sterk op stilstaande fase. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden. Vorig jaar verloren we hier met 2-1, net door die stilstaande fases. We oefenen daar elke week op. Alles hangt af van hoe sterk wij zijn, maar ook van hoe Lokeren acteert", besluit hij.