Belgische topclubs kunnen komende weken voor opmerkelijk succes zorgen

Belgische topclubs kunnen komende weken voor opmerkelijk succes zorgen

06-08-2016 11:22

Vrijdagmiddag kregen RSC Anderlecht, KRC Genk en KAA Gent hun laatste tegenstander op weg naar de poulefase van de Europa League te horen. Voor elk van de drie topclubs kwam er een haalbare kaart uit de trommel. De Belgische ploegen kunnen voor een straffe prestatie zorgen.

Anderlecht ontmoet Slavia Praag, Genk moet zich voorbij het Kroatische Lokomotiva Zagreb zien te knokken en de Buffalo's treffen het onbekende Shkëndija. Een walk-over zullen deze confrontaties niet worden, maar de Belgische clubs gaan wel als uitgesproken favoriet van start.

Als de drie zich van hun tegenstander kunnen ontdoen, zullen vijf Belgische teams aantreden in de groepsfase van een Europese competitie. Club Brugge verzekerde zich door het behalen van de landstitel immers al van een stek in de poules van de Champions League, terwijl Standard na de bekerwinst mag aantreden in de Europa League.

Herhaling van 2000-2001?
Vijf deelnemers in Europese poules, het is al een eeuwigheid geleden. In het seizoen 2000-2001 lukte ons land dat voor het laatst. Toen voetbalde Anderlecht een knappe campagne in de Champions League bij elkaar en kwamen Club Brugge, Gent, Genk en Lierse SK uit in de toenmalige UEFA Cup.