'Standard hoopt op Tunesisch international als opvolger voor Santini'

'Standard hoopt op Tunesisch international als opvolger voor Santini'

04-08-2016 08:09

Standard heeft Ivan Santini verkocht voor 2,6 miljoen euro, hij speelt dit seizoen voor Caen in de Ligue 1. Zijn vervanger zou dan weer uit Frankrijk weggehaald worden: het gaat over Mohamed Larbi, zo weet Het Nieuwsblad.

Die Larbi is een 28-jarige Tunesiër die eigenlijk is opgeleid als spelmaker. Ajaccio probeerde hem afgelopen seizoen uit als spits, en met succes. Hij maakte acht competitiegoals, maar Ajaccio degradeerde wel naar de Ligue 2. Larbi wil dus weg, maar Standard is niet de enige club die naar zijn diensten hengelt. In Turkije zou ook Kasimpasa proberen om hem te overtuigen.

Standard heeft sowieso dringend een spits nodig, want met Santini is de topschutter van afgelopen seizoen verdwenen. Hij maakte 11 doelpunten op 27 wedstrijden. Standard heeft als targetspits ook nog Renaud Emond achter de hand, maar die kon nog niet overtuigen. Mohamed Yattara viel ook al meermaals door de mand, de jonge Ryan Mmaee is een vraagteken en Benito Raman weegt licht als centrumspits. Yannick Ferrera zal de komende weken dus met nog meer vraagtekens zitten.