Steeds meer grote clubs in België: Er is naar mijn gevoel een top acht ontstaan

Steeds meer grote clubs in België: "Er is naar mijn gevoel een top acht ontstaan"

03-08-2016 13:16

Twee seizoenen geleden haalde Charleroi Play-Off 1 en Europees voetbal. Vorig jaar werd geen van beide doelstelling bereikt. Gedelegeerd bestuurder Mehdi Bayat zou graag nog eens Play-Off 1 halen, maar weet dat het moeilijk wordt.

"Naar mijn gevoel is er vandaag een top acht ontstaan, met naast de zes ploegen die vorig seizoen in Play-Off 1 zaten, ook Standard en Charleroi. KV Oostende en Zulte Waregem zijn sterker geworden, dat is duidelijk. Twee gaan er moeten afvallen en ik denk dat de strijd elk jaar harder zal worden", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Wij moeten voor onszelf een doel stellen en dat is beter doen dan vorig seizoen. En als ik dan dat seizoen nog eens overloop, denk ik dat we de mogelijkheden hadden om in de top zes te eindigen. Zonder die vroege rode kaart in Genk spelen wij misschien op dit moment Europees en niet Genk", vertelt hij.

Bayat zou in de toekomst ook nog graag een prijs winnen. "Voor Charleroi blijft de beker van België een prioriteit en dat zal elk jaar zo zijn, tot we die een keer winnen. Want je hebt gelijk: na 115 jaar geschiedenis wordt het tijd dat we eens kunnen zeggen dat we iets winnen", besluit Bayat.