Revelatie van Zulte Waregem trapt na: 'Bij Club breken geen jeugdspelers door'

Revelatie van Zulte Waregem trapt na: 'Bij Club breken geen jeugdspelers door'

03-08-2016 10:37

Karim Essikal was vorig seizoen één van de grote revelaties bij Zulte Waregem. De twintigjarige middenvelder groeide uit tot een belangrijke pion op het middenveld van Essevee. Tegen alle verwachtingen in. Een paar jaar geleden mocht hij zelfs de bank van de beloften bij Club Brugge niet verwarmen.

Essikal speelde twee seizoenen in de jeugd van Club Brugge. Doorbreken kon hij er echter nooit. "Bart Wilmssen (toen beloftencoach bij Club Brugge en nu assistent-trainer bij Waasland-Beveren) moest niet veel van mij weten. Hij zei steeds: alles op zijn tijd. Ik mocht meetrainen met de beloften, maar voor de wedstrijden moest ik afzakken naar de U19", vertelt Essikal in Sport/Voetbalmagazine.

"Op het einde van het seizoen probeerde het bestuur mij nog te paaien met een semiprofcontract, maar ik had mijn keuze al gemaakt. Aangezien Club Brugge er niet voor bekendstaat veel jeugdspelers te laten doorbreken, was ik beter af bij Zulte Waregem."

Bij Zulte Waregem maakte hij al meteen indruk. "Toen de voorbereiding halfweg was, nodigde Stoke City mij uit om het oefencomplex te bezoeken en een training mee te pikken. Maar ik voelde mij niet mans genoeg om alleen naar Engeland te gaan en van nul af aan te beginnen in een land met een andere cultuur. Ik heb toen voor continuïteit gekozen."