OFFICIEEL: Middenvelder verbreekt contract bij Essevee en gaat naar Engeland

OFFICIEEL: Middenvelder verbreekt contract bij Essevee en gaat naar Engeland

02-08-2016 15:20

De transfer hing al enkele dagen in de lucht, maar nu is hij ook officieel. Chuks Aneke verlaat Zulte Waregem voor een overstap naar het Engelse MK Dons. Dat bevestigde zijn nieuwe werkgever via de digitale kanalen.

Aneke zat op een dood spoor bij Essevee. De 23-jarige middenvelder kwam niet meer voor in de plannen van Francky Dury en werd zelfs al naar de B-kern gestuurd. Naar verluidt hebben beide partijen het contract in goed overleg ontbonden, zodat hij transfervrij kon vertrekken uit Waregem. MK Dons, een Engelse derdeklasser, werd snel concreet en dinsdag was de deal helemaal rond. 

De Engelsman heeft daarmee zijn gewenste transfer naar zijn geboorteland te pakken. Eerder wees hij een aanbod van de Nederlandse eersteklasser Willem II af, omdat hij een uitgesproken voorkeur voor Engeland had. Aneke doorliep de jeugdopleiding van Arsenal, waarna hij vanwege een gebrek aan perspectief werd uitgeleend aan Stevenage, Preston North en Crewe. In 2014 haalde Zulte Waregem hem naar de Jupiler Pro League. Aneke speelde in totaal precies 50 duels voor de club, waarin hij zes keer trefzeker was.