Analist ziet veel onrust bij Standard: ''Boel staat op exploderen''

Analist ziet veel onrust bij Standard: ''Boel staat op exploderen''

01-08-2016 16:20

Standard Luik kwam zondag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Westerlo. De Luikenaars mochten blij zijn met een punt, want ze speelden een zwakke match en kwamen met wat geluk in de 93e minuut op gelijke hoogte. Eddy Snelders voorziet een moeilijke periode voor coach Yannick Ferrera.

De analist zei op Radio1 dat de match tegen Westerlo voor veel onrust gaat zorgen. ''Na de 2-2 tegen Westerlo vrees ik dat het niet meer rustig zal zijn in Luik. We kennen Standard als een explosieve club en er is niet veel meer nodig om de boel daar te laten exploderen. Een probleem is dat het oude bestuur en de nieuwe garde (met Daniel Van Buyten) loodrecht tegenover elkaar staan, zowel voor transfers als voor het beleid.''

Snelders zag net als iedereen ook een tegenvallend Standard. Hij verwacht dat het lastig wordt voor Ferrera om te presteren en de druk daarmee van de ketel te halen. ''Ferrera weet dat hij niet voor honderd procent geruggensteund wordt door de nieuwe jongens en ik verwacht dat er een moeilijke periode aankomt voor de Standard-coach. Maar dat moet Ferrera wegduwen met prestaties, die op dit moment heel ver te zoeken zijn. Standard was dit weekend heel matig. Vooral door de cadeaus van Westerlo is Standard nog met een puntje naar huis gegaan'', klinkt het.

De ex-profvoetballer denkt dat Ferrera komende zaterdag tegen Sint-Truiden een zege nodig heeft. ''Het is maar te hopen voor Ferrera dat hij volgend weekend een goede prestatie kan neerzetten tegen zijn ex-ploeg STVV. Anders zou er wel eens heel groot nieuws kunnen volgen uit Luik de week daarop'', duidt Snelders op een ontslag.