OFFICIEEL: Sint-Truiden versterkt zich met ex-speler van Tottenham Hotspur

OFFICIEEL: Sint-Truiden versterkt zich met ex-speler van Tottenham Hotspur

31-07-2016 21:19

Sint-Truiden heeft zijn gewenste versterking voor de linkerflank beet. De Spanjaard Cristian Ceballos werd een dag na de 1-0 zege op Lokeren gepresenteerd. Ceballos wordt voor één seizoen gehuurd van Charlton Athletic.

Ceballos komt overduidelijk uit het netwerk van sterke man Roland Duchâtelet, die deze zomer terugkeerde op Stayen. Duchâtelet is nog altijd eigenaar van de Engelse derdeklasser Charlton Athletic en Ceballos is dus een oude bekende voor hem. Ceballos werd al enige tijd in verband gebracht met een transfer naar STVV.

De 23-jarige linksbuiten speelde vanaf zijn elfde in de jeugdopleiding van het grote Barcelona, maar trok in 2011 naar Engeland. Hij koos voor een avontuur bij Tottenham Hotspur, waar hij niet verder geraakte dan de beloften. De Londense club leende hem in 2013 uit aan het Portugese FC Arouca, voordat hij in 2015 transfervrij mocht vertrekken bij de Spurs. Charlton Athletic pikte hem op, maar daar kwam hij het afgelopen seizoen slechts zeven keer in actie. Hij kon degradatie naar de League One dan ook niet verhinderen.