Zwak Standard bezorgt Westerlo koude douche in absolute slotfase

31-07-2016 16:25

Westerlo en Standard hebben voor het eerste gelijkspel van de competitie gezorgd. Ivan Santini bracht Standard al snel op 0-1, maar doelpunten van Silvere Ganvoula en Elton Acolatse hesen Westerlo op voorsprong. In de absolute slotfase profiteerde invaller Jonathan Legaer van geklungel in de Westelse verdediging om de gelijkmaker binnen te tikken.

Tijdens een aangename eerste helft kwamen de bezoekers uit Luik al snel op voorsprong. Santini tikte binnen na een knappe actie van Mathieu Dossevi. Westerlo was niet aangeslagen en zocht geduldig naar een opening. Na een half uur werd de thuisploeg daarvoor beloond toen Acolatse een assist van Jarno Molenberghs verzilverde.

Net voor de pauze bracht Gonvoula zijn ploeg op voorsprong. Hij schakelde simpel Alexander Scholz uit en knalde de 2-1 voorbij Jean-François Gillet. Standard-coach Ferrera greep in bij de rust en verving Edmilson door Isaac Mbenza. De nieuwe spits van Standard kon meteen dreigen, maar hij schoot pal op doelman Koen Van Langendonck.

Standard probeerde tijdens de tweede periode het laken naar zich toe te trekken, maar het voetbalde stroef en kreeg geen uitgespeelde kansen. Westerlo loerde op de counter en De Ceulaer kreeg de kans om de wedstrijd te beslissen. Op aangeven van Gonvoula besloot hij echter ver naast.

De thuisploeg probeerde de wedstrijd rustig uit te spelen tegen een onmachtig Standard, maar kreeg in de slotminuut het deksel op de neus. De ingevallen Jonathan Legaer kon na mistasten van Mitch Apau de gelijkmaker tegen de netten prikken. Standard rook bloed en kwam in de slotfase nog dicht bij de overwinning, maar uiteindelijk bleef het 2-2 in Het Kuipje.