Leko in de wolken na eerste zege: We hebben misschien wat geluk gehad

Leko in de wolken na eerste zege: "We hebben misschien wat geluk gehad"

31-07-2016 09:10

STVV is heel goed begonnen aan het nieuwe seizoen. In eigen stadion speelde het bij vlagen mooi voetbal en won het met 1-0 van Lokeren. Ivan Leko is als coach heel tevreden.

Niet alleen de drie punten stemmen de Kroaat tevreden. Hij is ook heel blij met de manier waarop. "Het belangrijkste is niet de zege, maar het goede voetbal: veel beweging, goede balcirculatie... Iedereen heeft alles gegeven. We hebben misschien wat geluk gehad, maar we verdienden de overwinning, vertelt hij aan Sporza. Met dat geluk bedoelt hij vooral het winnende doelman, dat er kwam na een flater van doelman Davino Verhulst.

Na een draak van een terugronde vorig seizoen kregen de fans eindelijk nog eens goed voetbal te zien. Leko vindt dat maar normaal. "Of het een verrassing was? Nee, ik weet wat mijn ploeg kan. We hebben vier, vijf heel goede kansen bij elkaar gevoetbald en bijna geen kansen weggegeven", klinkt hij tevreden. Eén zwaluw maakt natuurlijk de lente nog niet: STVV is bezig aan een verschrikkelijk 2016, Leko moet het tij geleidelijk aan keren.