Mazzu oneens met Vreven: ''Op basis van de tweede helft is de zege verdiend''

30-07-2016 23:56

Sporting Charleroi heeft de eerste drie punten binnen. De Zebra's speelden de laatste tien minuten met een man minder tegen Waasland-Beveren, maar Steeven Willems werd in de 93e minuut de matchwinnaar voor eigen publiek: 1-0. Tot grote opluchting van coach Felice Mazzu.

"Onze eerste helft was niet goed. Dat we bij de rust niet op achterstand staan, is te danken aan een grootse Parfait Mandanda. Tijdens de rust hebben we wat geschoven en zo konden we het blok hoger zetten. Op basis van de tweede helft is de zege volgens mij verdiend'', luidde het oordeel van Mazzu in een gesprek met Sporza.

Charleroi zag met topschutter Jérémy Perbet en Dieumerci Ndongala twee uitstekende aanvallers naar AA Gent vertrekken. Vooraf waren er twijfels over de huidige voorhoede, waar David Pollet de kans kreeg in de spits. Mazzu was zaterdagavond tevreden over zijn voorste linie. "Iedereen weet dat Pollet nog geen matchritme heeft, maar hij heeft het goed gedaan. Ook over de invallers ben ik tevreden. De inzet en de wilskracht waren er. Dan ben ik tevreden'', aldus Mazzu.

Collega Stijn Vreven had na afloop een andere mening. De coach van Waasland-Beveren vond dat de beste ploeg had verloren.