Mourinho vol lof over Zlatan na United-debuut: 'Glimp van wat hij kan brengen'

Mourinho vol lof over Zlatan na United-debuut: 'Glimp van wat hij kan brengen'

30-07-2016 23:50

José Mourinho heeft hoge verwachtingen van Zlatan Ibrahimovic bij Manchester United. De Portugese manager was blij dat de Zweedse superster zijn debuut zaterdag opluisterde met een fraaie halve omhaal tegen Galatasaray.

"We hebben vandaag een glimp en wat momenten gezien van wat Zlatan ons kan brengen dit seizoen", zei Mourinho na de 5-2 oefenzege op de Turken, geciteerd door Voetbal International. "Het belangrijkste was dat ik de spelers vandaag minuten heb kunnen laten maken. Dat hebben ze nodig, want we hebben een week van de voorbereiding verloren in China."

Manchester United zag een trainingskamp in China letterlijk in het water vallen. Zo kon de oefenwedstrijd tegen stadgenoot Manchester City door noodweer niet doorgaan. Ook kon er nauwelijks getraind worden. "We hebben niet veel tijd meer om nieuwe ideeën en principes in het team te slijten. Alles heeft tijd nodig en dat gaat stap voor stap. Volgende week spelen we tegen Leicester City om de Community Shield en over een paar weken begint de Premier League."

Toch zag Mourinho tegen Galatasaray veel positieve punten. "Ik ben blij met de intensiteit van de wedstrijd. Ik ben heel erg blij met de fouten die we gemaakt hebben, want daar kunnen we nu aan werken. Ik ben ook heel erg blij met de dingen die juist heel goed gingen. Ik ben blij met de spirit en met de sfeer in het team. Maar we hebben nog veel werk te verzetten. Het resultaat vind ik dan ook niet zo belangrijk. Iedereen moet vooral speelminuten maken."