Klopp heeft geen excuus meer: 'Geen spelers meer die ik hier niet wil zien'

Klopp heeft geen excuus meer: 'Geen spelers meer die ik hier niet wil zien'

30-07-2016 23:44

Jürgen Klopp heeft geen enkel excuus meer komend seizoen. De trainer van Liverpool moet dit seizoen gaan presteren en anders is het zijn fout. Dat laat Klopp zelf weten in gesprek met Sky Sports.

Het afgelopen seizoen kon Klopp zichzelf nog verdedigen door te stellen dat hij het moest doen met de erfenis die zijn ontslagen voorganger Brendan Rodgers had achtergelaten. "Nu is het echt mijn team", stelt Klopp. "Na alle transfers is het echt mijn ploeg. Er zijn waarschijnlijk geen spelers meer die ik hier niet wil zien. Er is niemand gekocht of verkocht zonder dat ik het wilde."

Liverpool deed deze zomer liefst tien spelers van de hand, terwijl er zeven nieuwelingen voor terug kwamen. Georginio Wijnaldum, Sadio Mané, Marko Grujic, Alex Manninger, Lorius Karius, Joël Matip en Ragnar Klavan verkaste deze zomer naar Liverpool. Tot nog toe is Klopp uitermate tevreden over de nieuwkomers. "Als je hen ziet spelen zie je speciale kwaliteiten die vorig seizoen ontbraken. Daarnaast: er hangt een speciale sfeer. Niet alleen in het team, maar ook bij de supporters."