Vreven baalt van zeer zure nederlaag: ''Dit kost ons hier een oververdiend punt''

Vreven baalt van zeer zure nederlaag: ''Dit kost ons hier een oververdiend punt''

30-07-2016 23:10

Waasland-Beveren leed zaterdagavond een zure nederlaag bij Charleroi. Steeven Willems bezorgde de thuisploeg, die toen met tien man in het veld stonden, diep in blessuretijd de overwinning. Stijn Vreven baalde na afloop flink van het verlies.

Waasland-Beveren was voor rust de betere ploeg, maar wist het net niet te vinden. Stijn Vreven, de coach van de bezoekers, was na afloop zeer duidelijk in zijn analyse. "De beste ploeg heeft hier verloren, want wij waren veel beter in de eerste helft en na de rust was de match in evenwicht'', zo zei hij tegen Sporza.

De gasten hadden een kwartier voor tijd wellicht ook recht op een penalty na een ingreep van Charleroi-doelman Parfait Mandanda. Scheidsrechter Alexandre Boucaut zag er echter geen strafschap in. Een boze Vreven was het oneens met die beslissing. "We hadden ook een 100 procent penalty moeten krijgen, en dan maken we op het einde nog zo'n jongensachtige en onverklaarbare fout, die ons hier een oververdiend punt kost."

Vreven sprak van een tik, maar zag ook de nodige positieve punten bij zijn ploeg. "In vergelijking met vorig jaar zijn wij als ploeg veel sterker, qua mentaliteit en bereidwilligheid. Als je dan nog zo verliest, is dat een tik, maar ik kan ook heel veel goede dingen opnoemen van vanavond. Daar gaan we de komende weken op voortbouwen.''