Dury beseft voordeel bij arbitrale beslissingen: ''Ik ga nu niet uitbundig doen''

30-07-2016 23:00

Zulte Waregem is voorlopig koploper na een 3-0 overwinning op KAS Eupen. De thuisploeg nam pas na de rust afstand van de goed spelende promovendus. Essevee kreeg daarbij de nodige hulp van scheidsrechter Lawrence Visser.

Visser gaf Zulte Waregem in de 60e minuut een zeer gemakkelijke strafschop, die werd benut door Mbaye Leye. Eric Ocansey kreeg een gele kaart voor zijn onschuldige actie. De Ghanees ontving drie minuten later zelfs zijn tweede geel. Opnieuw was de beoordeling van Visser twijfelachtig. Eupen moest nog circa een half uur verder met tien man. Zulte Waregem profiteerde optimaal door nog twee goals te scoren.

Francky Dury, de coach van Zulte Waregem beseft dat de scheidsrechter in het voordeel van zijn ploeg had gefloten. "Ik zit al lang in eerste klasse'', sprak hij na afloop tegenover Sporza. "Wanneer zulke beslissingen in ons nadeel vallen, ben ik daar ook kwaad om. Je mag van mij dus niet verwachten dat ik hier nu uitbundig sta te doen."

Timothy Derijck keerde terug op de Belgische velden en was tijdens zijn debuut trefzeker. De verdediger maakte er met een rake kopbal 2-0 van. Hij was blij met zijn start. "Het is leuk om zo terug te keren naar België. In de eerste helft was het moeilijk en vonden we de vrije man niet, maar in de tweede helft gingen we zeker bij 2-0 iets vrijer voetballen'', luidde zijn analyse voor de microfoon van Sporza.