Tien man van Charleroi pakken in blessuretijd toch nog de drie punten

30-07-2016 22:21

Charleroi is het seizoen gestart met een zwaarbevochten overwinning. De Walen pakten met tien man in blessuretijd nog de drie punten tegen Waasland-Beveren: 1-0.

Waasland-Beveren kwam goed uit de startblokken en was binnen vijf minuten twee keer gevaarlijk via Siebe Schrijvers. De huurling van Racing Genk kopte eerst een meter over, waarna hij vlak daarna op Charleroi-doelman Parfait Mandanda besloot. Mandanda voorkwam in de twintigste minuut opnieuw een doelpunt. De keeper had een geweldige reflex in huis op een kopbal van opnieuw Schrijvers. Mandanda tikte de bal op zeer knappe wijze uit de winkelhaak.

Charleroi was tot op dat moment nog niet verder gekomen dan een kopbal van spits David Pollet, die over het doel ging. Mamadou Fall, die terugkeerde na een uitleenbeurt bij White Star Brussel, zorgde met zijn snelheid wel voor dreiging. Na een mooie actie langs de lijn kwam zijn voorzet echter net niet tot bij Pollet. De beste kansen bleven echter voor de gasten. Mandanda moest een afstandschot van Zinho Gano over de lat tikken, terwijl de actieve Schrijvers net naast de goal knikte. Waasland-Beveren verdiende een voorsprong voor de rust, maar kreeg die niet.

Sterker Charleroi
Na de pauze waren de rollen omgedraaid. Charleroi nam het initiatief en werd gevaarlijk. Sotiris Ninis dwong Merveille Goblet tot een reflex met een pegel van afstand. De thuisploeg bleef komen, maar kreeg tien minuten voor tijd een fikse tegenslag te verwerken. Francis N'Ganga kreeg een direct rode kaart wegens natrappen.

De ploegen leken af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. In blessuretijd kwam er dan toch nog een winnaar. Een vrije trap belandde in de 93e minuut voor de voeten van linksback Steeven Willems, die de bal onder Goblet schoof. De Zebra's gingen zo met tien man in extremis toch nog met de drie punten aan de haal. Waasland-Beveren bleef ontgoocheld achter, omdat het een kwartier voor tijd nog recht dacht te hebben op een strafschop.