Sint-Truiden begint seizoen met knappe thuiszege tegen Sporting Lokeren

30-07-2016 21:54

Sint-Truiden heeft zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. De Limburgers versloegen op eigen veld Sporting Lokeren. Nick Proschwitz profiteerde een kwartier voor affluiten van een flater van Lokeren-Doelman Davino Verhulst.

Bij Sint-Truiden stonden maar liefst zes nieuwe namen aan de aftrap. Bij de bezoekers uit Lokeren mocht Tom De Sutter meteen debuteren. De Waaslanders moesten in de eerste helft echter het initiatief aan de thuisploeg laten. Sint-Truiden domineerde een rommelige eerste helft, maar kon het overwicht niet vertalen in doelpunten.

Nieuwkomers Roman Bezus en Nick Proschwitz konden de zeldzame kansen niet afwerken. Aan de overzijde was Marko Miric de gevaarlijkste man, maar zijn kopbal trof de dwarsligger. STVV kwam met goede intenties uit de kleedkamers. De thuisploeg moest echter twintig minuten wachten op een eerste kans. Een kopbal van Proschwitz vloog een metertje naast het doel

Even later riep heel Limburg om een strafschop na vermeend handspel van Maric, maar scheidsrechter Van Driessche gaf geen krimp. De thuisploeg bleef meer drang naar voor tonen en mocht een kwartier voor tijd dan toch juichen. Invaller Tchenkoua, nauwelijks één minuut op het veld, bracht het leer voor doel. Verhulst probeerde te onderscheppen, maar kon de bal niet klemmen. Proschwitz was er als de kippen bij om de verdiende 1-0 tegen de netten te tikken en STVV een verdiende overwinning te bezorgen.