Zulte Waregem geraakt met de nodige moeite langs promovendus Eupen

30-07-2016 21:53

Zulte Waregem is het seizoen gestart met een overwinning. Promovendus AS Eupen werd in het eigen Regenboogstadion met 3-0 verslagen. De thuisploeg kreeg wel wat hulp van de arbitrage.

Eupen wilde voor een verrassing zorgen en kwam in de eerste helft verrassend goed voor de dag. Mamadou Sylla zette de gasten halverwege de eerste helft bijna op voorsprong, maar zijn kopbal werd aan de paal weggehaald door een attente Brian Hamalainen. Even later mikte Eric Ocansey nipt over het doel van Sammy Bossut. De doelman van Zulte Waregem moest daarna in actie komen om de doorstomende Sylla te stoppen.

Zulte Waregem had de openingsmatch waarschijnlijk anders voorgesteld. De mannen van Francky Dury waren bijna uitsluitend gevaarlijk uit stilstaande fases. Eupen-keeper Hendrik Van Combrugge werd nauwelijks op de proef gesteld. Een poging van Hamelainen leverde in de 26e minuut nog het meeste gevaar op. Zijn harde schot ging slechts een halve meter naast. Zonder doelpunten zochten beide teams de kleedkamers op.

Twijfelachtige beslissingen
Zulte Waregem haalde na de pauze een hoger niveau. Na een uur spelen kreeg de ploeg een cadeau van scheidsrechter Lawrence Visser. De arbiter legde de bal op de stip na een onschuldig ogende ingreep van Eric Ocansey, die ook nog eens een gele kaart kreeg. Eupen was erg boos over de twijfelachtige beslissing. Mbaye Leye had daar geen boodschap aan en schoot de toegekende strafschop koelbloedig binnen: 1-0.

Het werd echter nog erger voor Eupen. Drie minuten na de openingstreffer kreeg Ocansey zijn tweede gele kaart. Opnieuw was er weinig aan de hand. De Ghanees verliet dan ook briesend het veld. Tegen tien man had Zulte Waregem een volledig overwicht. Verdediger Timothy Derijck besliste de match in de 72e minuut met een rake kopbal. Eupen slikte vlak voor tijd nog een derde treffer. Christophe Lepoint zorgde na een afgemeten voorzet van invaller Onur Kay met het hoofd voor het slotakkoord tegen de promovendus uit de Oostkantons.