Weiler over verrassende opstelling: Geen spijt dat ik dit geprobeerd heb

Weiler over verrassende opstelling: "Geen spijt dat ik dit geprobeerd heb"

30-07-2016 21:33
1

René Weiler heeft zijn eerste competitiewedstrijd bij Anderlecht met een overwinning afgesloten op het veld van Moeskroen. Paars-wit won moeizaam met 1-2, na twee doelpunten op vijf minuten in de tweede helft.

De nieuwe coach van Anderlecht pakte uit met enkele verrassingen. Zo startte Steven Defour, tegen Rostov nog kapitein, op de bank. Bovendien speelde Weiler zonder echte diepe spits, want Idrissa Sylla behoorde eveneens tot de invallers. " Het was een heel moeilijke wedstrijd voor ons" vertelde de Zwitser aan Proximus 11. "We domineerden de eerste helft, maar het eerste schot tussen de palen van Moeskroen was meteen raak. Mijn team heeft echter nooit opgegeven na het tegendoelpunt. Ze hebben zich opnieuw in de wedstrijd geknokt. Dat is een goed signaal."

Weiler gaf aan Proximus 11 ook meer uitleg over de verrassende tactiek, zonder echte diepe spits. "Aangezien we op achterstand kwamen, kan ik moeilijk zeggen het systeem werkte. Ik heb echter geen spijt dat ik dit geprobeerd heb. Moeskroen scoorde bij zijn eerste poging. Dat was heel ongelukkig, want wij hadden 80% balbezit, maar af en toe is het gewoon zo. Ik ga systemen blijven uittesten, afhankelijk van de tegenstander, de omstandigheden en de vorm van mijn spelers", besloot de nieuwe trainer van Anderlecht.