Conte verwelkomt laatste EK-ganger: 'Uitgelegd dat hij belangrijke speler is'

Conte verwelkomt laatste EK-ganger: 'Uitgelegd dat hij belangrijke speler is'

30-07-2016 21:06

N'Golo Kanté maakte in zijn eerste weken bij Chelsea een goede indruk. Manager Antonio Conte zegt iets van zichzelf terug te zien in de 25-jarige Fransman, die deze maand voor ongeveer 36 miljoen euro overkwam van Engels landskampioen Leicester City.

"Tijdens mijn loopbaan had ik een geweldig uithoudingsvermogen, ik was een fantastische renner", laat Conte weten in Engelse media. "Daarnaast scoorde ik af en toe een doelpunt. Ik hoop dat N'Golo op dat vlak kan verbeteren. Ik denk dat we verder wel wat op elkaar lijken. Ik weet dat N'Golo een fantastische middenvelder kan worden. Hij kan zich nog sterk verbeteren."

Kanté genoot na het EK in Frankrijk, waar hij met het gastland tot de finale reikte, van een langere vakantie. Inmiddels heeft ook hij zich gemeld bij de selectie van Chelsea, dat op trainingskamp is in de Verenigde Staten. "Ik heb al met hem gesproken", zegt Conte. "Ik heb uitgelegd wat ik verwacht op het veld en dat hij een belangrijke speler is, net als Matic en Fabregas en de anderen."

Chelsea neemt het zaterdagavond op tegen Real Madrid, maar Kanté krijgt waarschijnlijk nog geen speelminuten. "Vandaag was pas zijn eerste training met ons. Hij is een goede jongen, nederig, met een tomeloze inzet. Dat is heel belangrijk voor mij", besluit Conte over de middenvelder.