Weiler boekt eerste competitiezege met Anderlecht op bezoek bij Moeskroen

30-07-2016 19:53
2

Anderlecht heeft zijn eerste competitiewedstrijd gewonnen op het veld van Moeskroen. Paars-wit kwam tijdens een zwakke eerste helft op achterstand na een knap doelpunt van Filip Markovic. Tijdens de tweede helft kon Anderlecht de situatie rechttreken dankzij doelpunten van Frank Acheampong en Idrissa Sylla.

Anderlecht-coach René Weiler had enkele verrassingen in petto voor zijn oponnent Glen De Boeck. Idrissa Sylla, Bram Nuytinck én Steven Defour, dinsdag nog kapitein tegen Rostov, startten op de bank tegen Moeskroen. Weiler begon dus zonder echte diepe spits en dat leek in de openingsfase best goed uit te pakken. Anderlecht eiste de bal op en controleerde de wedstrijd. Een schotje van Dendoncker werd makkelijk gekeerd door Moeskroen-doelman Vagner Da Silva. Echte grote kansen speelde Anderlecht niet bij mekaar en na dik twintig minuten kreeg Paars-wit het deksel op de neus. Filip Markovic toonde zich veel sneller dan Fabrice N’Sakala en fusilleerde Davy Roef.

De Brusselaars probeerden de situatie recht te trekken, maar vonden weinig oplossingen tegen een stug Moeskroen. Het offensieve compartiment van Weiler, zonder diepe spits, kon weinig klaarmaken tegen de troepen van Glen De Boeck. Voor de pauze kon enkel verdediger Kara Mbodji nog dreigen met een strak afstandsschot. Meteen na de koffie greep Weiler in. Hij haalde N’Sakala naar de kant en bracht met Sylla een echte spits. Dat veranderde oorspronkelijk weinig aan het spelbeeld. Integendeel, Diedhiou kreeg een opgelegde kans, maar de gewezen Gent-spits knalde op de paal. Anderlecht probeerde wel en na één van de weinige goede acties kwam Acheampong alleen voor doel. De Ghanees bleef rustig en knalde de 1-1 hard binnen.

Anderlecht had de smaak te pakken en mocht enkele minuten later opnieuw vieren. Hanni bracht het leer voor doel vanop de linkerflank en de ingevallen Sylla tikte makkelijk binnen. Paars-wit werd steeds sterker en drukte Moeskroen weg. Steven Defour kreeg nog een invalbeurt van Weiler en bracht meteen rust bij Anderlecht. De Henegouwse thuisploeg kwam er nog amper aan te passen en kon Paars-wit niet meer aan het wankelen brengen. Anderlecht reist dus terug naar Brussel met de drie punten in de achterzak.