OPSTELLING: Weiler verrast: geen spits, Kara start, Defour op de bank

OPSTELLING: Weiler verrast: geen spits, Kara start, Defour op de bank

30-07-2016 17:18

Steven Defour verschijnt niet aan de aftrap van de openingswedstrijd van RSC Anderlecht tegen Excelsior Moeskroen. De middenvelder, tegen FK Rostov nog kapitein, moet vrede nemen met een stekje op de bank. Toptalent Idrissa Doumbia mag van René Weiler zijn debuut maken voor de Brusselaars.

De Zwitser heeft nog enkele andere verrassingen in petto voor de eerste competitiewedstrijd van paars-wit. Zo valt op dat hij bij zijn debuut in de Jupiler Pro League geen echte spits de wei instuurt. Voorin rekent Weiler op de impulsen van Sofiane Hanni, Alexandru Chipciu en Frank Acheampong. Idrissa Sylla verdwijnt daardoor naar de bank.

Verder mag Kara Mbodji zijn eerste minuten maken onder Weiler. De Senegalese verdediger zat de voorbije weken met zijn hoofd bij een transfer naar Engeland, maar heeft zich blijkbaar herpakt de afgelopen dagen. Bram Nuytinck moet plaatsmaken voor Kara. Op Doumbia, Acheampong en Kara na, blijft de ploeg dezelfde als in de wedstrijd tegen Rostov.

Bij Moeskroen rekent trainer Glen De Boeck voorin op Aristide Diedhiou, die een jaar gehuurd wordt van AA Gent. Daar kon hij de voorbije zes maanden geen potten breken. Net als bij Anderlecht treden bij Moeskroen slechts drie Belgen aan: Noë Dussenne, David Hubert en Mickael Tirpan.