Nieuwkomer Anderlecht blikt terug op debuut: Moet nog wennen aan gesloten duels

Nieuwkomer Anderlecht blikt terug op debuut: "Moet nog wennen aan gesloten duels"

30-07-2016 14:59

Alexandru Chipciu kwam pas een tweetal weken geleden toe bij RSC Anderlecht, maar in Brussel verwacht men dat de Roemeen er meteen staat. Zo mocht Chipciu in het belangrijke duel tegen FK Rostov meteen in de basis starten. Hij blikt terug op zijn debuut en op zijn eerste weken bij zijn nieuwe club.

"De wedstrijd tegen Rostov was een gesloten duel. Daar moet ik nog aan wennen", geeft de vleugelaanvaller toe bij Sporza. Een favoriete positie heeft hij niet echt. "Links of rechts op de flank maakt me eigenlijk niet uit. Ik wil bij Anderlecht vooral stappen vooruit zetten zodat onze nieuwe bondscoach Christophe Daum in mij een basisspeler gaat zien."

Chipciu haalt verder een opmerkelijk verschil aan tussen Steaua Boekarest, zijn vorige werkgever, en Anderlecht. "Het is grappig dat ik hier één van de meest ervaren spelers ben. Ik voel me hier oud", lacht de 27-jarige Roemeen. Van het basiselftal tegen Rostov hebben enkel Steven Defour en Sebastian De Maio meer jaren op de teller staan dan Chipciu.