Hazard razend ambitieus na zwak seizoen: Weer beste van de Premier League worden

Hazard razend ambitieus na zwak seizoen: "Weer beste van de Premier League worden"

30-07-2016 14:42

Eden Hazard is erop gebrand om te schitteren in het aanstaande seizoen. De Chelsea-ster kende een ronduit zwak voetbaljaar 2015-2016, waarin hij net als zijn club ruim onder de maat presteerde. De komende maanden wil Hazard zich weer opwerpen als één van de topspelers op deze planeet.

Bij RTBF schuwt de kleine dribbelkont de grote ambities niet. "Ik wil opnieuw de beste van de Premier League worden, zoals twee jaar geleden. We moeten aan iedereen tonen dat wij Chelsea zijn, een club met grootse spelers en een groots team. We moeten ons vorige seizoen wegpoetsen door de competitie opnieuw binnen te halen", aldus Hazard.

Even leek het erop dat de Rode Duivel Chelsea zou inruilen voor een topclub uit een ander land, zoals Paris Saint-Germain of Real Madrid. Die overgang kwam er uiteindelijk niet. "Na mijn mindere prestaties van vorig seizoen wil ik de club niet verlaten, niet op die manier", verklaart hij. 

Hoe kijkt Hazard terug op dat zwakke seizoen? "Ik kan nu gerust toegeven dat ik moe was toen. Ik sukkelde met enkele kleine kwaaltjes en in Engeland krijg je nu eenmaal weinig tijd om te herstellen. De wedstrijden zijn hier zeer moeilijk", besluit de winger.