Janssens over Maes: Dat het tussen ons niet botert, daar is niks van aan

Janssens over Maes: "Dat het tussen ons niet botert, daar is niks van aan"

30-07-2016 13:46

Peter Maes heeft tijdens zijn eerste seizoen bij Racing Genk grote kuis gehouden in de kleedkamer. De Genk-trainer botste daardoor meer dan eens met Patrick Janssens, de CEO van de Limburgers. Tijdens een dubbelinterview met Het Laatste Nieuws gaf laatstgenoemde meer uitleg over de situatie.

"Dat het tussen ons niet botert, daar is niks van aan", vertelde de gewezen SP.A-politicus. "Je moet geen vrienden zijn om te kunnen samenwerken. We zijn, samen met Dimitri De Condé, de sleutelfiguren binnen onze werking. We hebben alledrie een aanpassingsperiode nodig gehad. Peter bij een nieuwe club, Dimitri met zijn nieuwe functie en ik in een nieuw milieu. We hebben elkaar moeten zoeken."

"Vorig jaar hebben we vroeg in het seizoen een moeilijk moment gekend. Ik vond toen dat Peter te hard was voor de jongeren en heb hem daarop aangesproken. Ik voelde meteen dat hij dat misplaatst vond. We moesten dat sneller uitpraten, maar dat is niet gebeurd. Pas na lange tijd heb ik de eerste stap gezet en hebben we gepraat. Ik besefte dat ik van zijn terrein moest blijven. Hij moest dat soort zaken als coach aanpakken. Ik heb meteen afstand genomen."