Geld speelde geen rol bij deal van 90 miljoen: 'Napoli was het probleem'

Geld speelde geen rol bij deal van 90 miljoen: 'Napoli was het probleem'

30-07-2016 12:07

Gonzalo Higuain is niet naar Juventus vertrokken vanwege het geld. Dat zegt zijn broer en zaakwaarnemer Nicolas zaterdag in gesprek met Tuttosport.

Higuain en Napoli liggen al dagen met elkaar overhoop als gevolg van de transfer van 90 miljoen euro naar Turijn. Voorzitter Aurelio De Laurentiis beschuldigde de spits van hoogverraad, terwijl Higuain weer terugsloeg met een statement waarin hij stelde dat De Laurentiis zelf de reden was voor zijn vertrekwens bij Napoli.

Geld heeft in ieder geval geen rol gespeeld, zo laat Nicolas Higuain weten. Anders had zijn broer weer voor Napoli getekend. "De Laurentiis heeft een contract aangeboden met hogere cijfers dan die van Juve, maar het probleem was niet het geld. We hebben geen akkoord bereikt omdat het project van Napoli het probleem was."

Voor Higuain was Juventus uiteindelijk de enige optie. "Het enige team dat zich gemeld heeft is Juve, er waren geen andere clubs die bereid waren de clausule van 90 miljoen euro te betalen. Geen andere grote Europese club heeft mij de afgelopen maanden benaderd. Alle andere verhalen zijn allemaal leugens."