'Eriksen legt aanbieding van Spurs naast zich neer en wil grootverdiener zijn'

'Eriksen legt aanbieding van Spurs naast zich neer en wil grootverdiener zijn'

30-07-2016 10:14

Christian Eriksen heeft een contractaanbieding van Tottenham Hotspur afgeslagen. De aanvallende middenvelder maakte vorig seizoen een goede indruk bij de Londenaren, maar vindt volgens London Evening Standard dat er bij zijn status ook een ander kaliber contract past.

Eriksen is inmiddels één van de sleutelspelers van Spurs geworden en aast op een salaris dat in ieder geval in de buurt komt van dat van grootverdieners als Hugo Lloris, Erik Lamela, Mousa Dembele en Harry Kane. Zij verdienen wekelijks respectievelijk circa 95.000 euro, 83.000 euro, 77.000 euro en 60.000 euro.

De Deense spelmaker heeft een contractverlenging niet uitgesloten, maar aast wel op een betere aanbieding. Eriksen ligt nog voor twee jaar vast bij Tottenham en praat op korte termijn opnieuw met de clubleiding over een nieuwe verbintenis. Spurs probeert al bijna een jaar om het contract van de 24-jarige oud-Ajacied te verlengen.

Op dit moment krijgt Eriksen naar verluidt een bedrag van 36.000 euro per week. In de winterstop van vorig seizoen sprak hij al eens over de onderhandelingen. "We praten nog steeds, het verloopt positief. Iedereen kan zien dat ik mijn ambities hier wil waarmaken."